هفته سلامت و غربالگری دو هزار شهروند مشهدی

مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد از غربالگری و آموزش  بیش از دو هزار نفر از شهروندان مشهدی در اتوبوس های سیار طی هفته سلامت تاکنون به طور رایگان خبر داد.

دکتر محمد جعفر صادقی افزود: راه اندازی اتوبوس های سیار یک اقدام نمادین با هدف اطلاع رسانی و آموزش چهره به چهره مردم پیرامون بیماری دیابت در هفته سلامت طی روزهای  یکم تا هفتم اردیبهشت ماه صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه دو اتوبوس سیار ویژه غربالگری بیماری دیابت در مناطق پرتردد شهر مشهد، بوستانها و برخی از ادارات و نهادها استقرار داشته اند، افزود: در این اتوبوسهای سیار ضمن بررسی قد و وزن و مشخصات مراجعان، تست قند خون و سابقه خانوادگی ابتلا آنان مورد بررسی قرار گرفته و آموزشهای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت ارائه می گردد.

دکتر صادقی با اشاره به اینکه هم اکنون  10 درصد از ساکنان مناطق شهری خراسان رضوی به دیابت مبتلا هستند، گفت:

سبک زندگی ناسالم، کاهش تحرک، افزایش مصرف دخانیات، کاهش مصرف میوه و سبزی و استرس های زندگی از علل افزایش رو به رشد بیماری دیابت در خراسان رضوی و کشورمان به شمار می رود.

به گفته وی، در حال حاضر بسیاری از مبتلایان به دیابت از بیماری خود اطلاع ندارند، در حالیکه با شناسایی بیماری و کنترل آن می توان از عوارض ثانویه دیابت مانند قطع پا، مشکلات چشمی، کلیوی و قلبی و عروقی پیشگیری کرد.