رییس دانشکده بهداشت: تحرک و تغذیه مناسب، راه غلبه بر دیابت

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تحرک و تغذیه سالم را مهمترین راهکار در پیشگیری از دیابت عنوان کرد.

به گزارش وب دا، دکتر محمد صفریان در همایش هفته سلامت که به همت دانشجویان دانشکده بهداشت در تالار رازی برگزار شد با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی با موضوع" غلبه بر دیابت" اظهار داشت: ورزش منظم، تحرک، تغذیه مناسب، استفاده از میوه و سبزی، اجتناب از استرس و عدم استعمال دخانیات از راهکارهای مهم در پیشگیری از دیابت به شمار می رود.

عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به نقش دانشجویان و دانش آموختگان بهداشتی در ارتقاء سلامت جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: رسالت و وظیفه دانشجویان بهداشت در تحقق شعار سازمان جهانی بهداشت به ویژه در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر بیش از دیگر رشته های علوم پزشکی است.

در ادامه این مراسم متن پیام دکتر علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی قرائت شد.

در بخشی از این پیام آمده است: سلامت مردم ایران از سه ناحیه مورد تهدید است. یک آسیب های اجتماعی دو بیماری های غیر واگیر و سه بیماری های واگیردار.

خوشبختانه با استقرار نظام شبکه بهداشتی و درمانی در کشور موفقیت های بزرگی در کنترل بیماری های واگیر، افزایش امید به زندگی، کاهش مرگ مادران و کودکان داشته ایم. آنچه امروز بیش از هر زمان دیگر سلامت مردم را تهدید می کند بیماری های غیرواگیر می باشد که عمده آن شامل چهار بیماری قلبی عروقی، سرطان، دیابت، آسم و بیماری مزمن تنفسی است.

این چهار بیماری در اثر عوامل خطر رفتاری شامل مصرف دخانیات، کم تحرکی، تغذیه ناسالم و مصرف الکل از یک طرف و عوامل بیولوژیکی شامل فشارخون بالا، قند و چربی خون بالا و اضافه وزن و چاقی به وجود می آید. شبکه بهداشتی درمانی و کارکنان آن باید پاسخگوی تقاضا و نیازهای جدید مردم ایران باشد. شما دانشجویان با آموزش هایی که در این زمینه فرا می گیرید و مهارت هایی که کسب می کنید می توانید در ارتقای سطح سلامت مردم پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری ها و توانمندسازی مردم به مسئولیت پذیری و صیانت از سلامت خود نقش بسزایی داشته باشید. شرط انجام این کار تلاش و کوشش در جهت کسب دانش لازم و استمرار آن از لحاظ دانشجوی مادام العمر بودن ،نظم و انضباط و پشتکار مستمر و همچنین عشق و علاقه و خدمت مردم و کشور می باشد.

در طرح تحول سلامت شرایط لازم برای حضور در صحنه خدمت برای همه شما عزیزان فراهم گردیده است امیدوارم از فرصت ایجاد شده نهایت بهره را برده و در ارتقای سلامت مردم و کاهش آلام آنها مشارکت نمایید.در پایان از خداوند متعال برای شما عزیزان آرزوی توفیق روز افزون را دارم.